درمان افسردگی

انواع افسردگی را بشناسید

طیف اختلالات افسردگی بسیار گسترده است و بر اساس میزان شدت، ضعف و ماندگاری درمان های متفاوتی خواهد داشت. قدم اول برای درمان افسردگی تشخیص نوع آن است که لازمه آن آشنایی با انواع افسردگی است. به طور کلی افسردگی بر 7 نوع است که در ادامه به توضیح هر یک از آن ها پرداخته ایم.

برای دریافت مشاوره با سنا مشاور تماس بگیرید

تعریف مختصری بر افسردگی

افسردگی اختلالی شایع است که جنسیت و محدوده سنی ندارد گاهی به دلیل تغییرات و حوادث ناگوار زندگی اتفاق می افتد و گاهی ناشی از یک بیماری است و یا حتی یکباره و بدون علت رخ می دهد. برای تشخیص افسردگی باید از نشانه ها و علائم افسردگی آگاه باشید تا بتوانید آن را تشخیص دهید اما در نهایت تشخیص افسردگی تنها با تایید مشاوره افسردگی و پزشک  امکان پذیر است.

نشانه های افسردگی در هر فرد متفاوت از دیگری است در فردی منجر به استرس و بیخوابی می شود در فرد دیگری با میل به خواب زیاد خود را نشان می دهد. 

افسردگی چند نوع است؟

افسردگی انواع مختلفی دارد،7 نوع از رایج ترین افسردگی ها عبارتند از: افسردگی اساسی، افسردگی مداوم، افسردگی پس از زایمان و پری ناتال، افسردگی اساسی با ویژگی های روان پریشی، افسردگی اساسی با الگوی فصلی، افسردگی موقعیتی و افسردگی اساسی با ویژگی های غیر معمول. علت افسردگی در هر کدام از آنها متفاوت و بنا به شرایط خاص آنها به وجود می‌آید.

اختلال افسردگی اساسی

فرد مبتلا به اختلال افسردگی اساسی ممکن است احساس گناه، بی ارزشی و ناامیدی کند اختلال افسردگی اساسی شکل کلاسیک افسردگی است. افراد مبتلا به افسردگی شدید ممکن است احساس غم، گناه، ناامید، بی ارزشی، پوچی و بی هدفی، فکر خودکشی داشته باشند. اختلال افسردگی اساسی در بین زنان و در سنین 18 تا 25 سال شایع تر باشد.

اختلال افسردگی مداوم

افراد مبتلا به اختلال افسردگی مداوم علائم افسردگی را تا 2 سال یا بیشتر همراه خود دارند. این بیماری همچنین با نام های دیس تایمیا و دیس تایمیک نیز شناخته شده است. تغییر خلق و خو در این نوع افسردگی به شدت سایر افسردگی ها نیست اما زمان بیشتری می برد. این نوع از افسردگی نیز بر خواب، اشتها،اعتماد به نفس و عزت نفس و میزان انرژی افراد تاثیر می گذارد.

افسردگی پس از زایمان و پری ناتال

افسردگی پس از زایمان به افسردگی اطلاق می شود که در سال اول زایمان ایجاد می شود و باعث حس خستگی، اضطراب، غم می شود مدت زمان این نوع افسردگی در صورت توجه و درمان نشدن می تواند از چند روز تا چند ماه به طول بی انجامد.

بر اساس تحقیقات صورت گرفته می توان گفت در 15% از زایمان ها، مادر دچار افسردگی بعد از زایمان می شود، اگر مادر دچار افسردگی دوران بارداری شود به اصطلاح پزشکان درچار افسردگی پری ناتال شده است که هم در دوران بارداری و هم بعد از تولد نوزاد رخ می دهد.

انواع افسردگی

افسردگی اساسی با ویژگی های روان پریشی

افسردگی روان پریشی زمانی اتفاق می افتد که فردی افسردگی شدید را در کنار روان پریشی داشته باشد.افراد مبتلا به روان پریشی ممکن است باورهای نادرست (هذیان) داشته باشند یا چیزهایی را بشنوند یا ببینند که اتفاق نمی افتد (توهم داشتن)

نشانه‌های افسردگی روان‌پریشی معمولاً دارای یک مضمون مانند توهمات، گناه، بیماری یا فقر هستند، احتمال این نوع افسردگی در افراد مسن بیشتر است.

 افسردگی اساسی با الگوی فصلی

این اختلال که اصطلاحا به آن افسردگی فصلی گفته می شود در ماه های زمستان و در مناطقی که از خط استوا دورتر است به ویژه مناطقی که کمتر از نورخورشید بهره مند هستند بیشتر دیده می شود و علائم آن نیز معمولا از اوایل زمستان تا بهار ادامه دارد.

شکل کمتر شایع اختلال افسردگی فصلی (SAD) که اختلال عاطفی فصلی شروع تابستان نامیده می شود، در ماه های بهار و تابستان رخ می دهد.

انواع افسردگی

افسردگی موقعیتی

افسردگی موقعیتی یا اختلال سازگاری در برخی از افراد که یک رویداد آسیب زا یا تغییر دهنده زندگی را تجربه می کنند رخ می دهد بویژه در کودکان، از جمله این رویدادها طلاق، از دست دادن یکی از اعضای خانواده، بیکار شدن، بیماری مزمن، قربانی جنایت شدن و… را می توان نام برد. 

این افسردگی در کودکان با رویدادهای استرس زا شامل جابجایی خانواده، تولد خواهر یا برادر و جدایی والدین ایجاد می شود.

افسردگی اساسی با ویژگی های غیر معمول

افسردگی غیر معمول نوعی افسردگی است که در آن علائم با علائم معمول افسردگی متفاوت است.پزشکان این نوع افسردگی را به خوبی انواع دیگر درک نمی کنند و آن را به عنوان “اختلال افسردگی اساسی با ویژگی های غیر معمول” تشخیص دهند. یکی از ویژگی های کلیدی افسردگی غیر معمول بهتر شدن موقت خلق و خوی افراد در زمان اتفاقات مثبت است که پزشکان به آن واکنش پذیری خلق می گویند. محققان بیان می کنند که فرد برای تشخیص افسردگی غیر معمول باید علاوه بر واکنش خلقی حداقل 2 یا چند مورد از علائمی چون افزایش قابل توجه وزن، افزایش اشتها، کم خوابی یا پرخوابی، سنگینی بدن را تجربه کنند.

افسردگی بعد از طلاق 

طلاق زوجین تقریباً تمام بخش‌های زندگی آنها به نوعی تحت تأثیر قرار می‌دهد. اینکه همسرتان به شما بگوید که می‌خواهد طلاق بگیرد، می‌تواند از نظر عاطفی سخت باشد. حتی زمانی که شما می خواهید به ازدواج پایان دهید، ترک شریک زندگی خود عواقب عاطفی جدی برای شما به همراه خواهد داشت. برای برخی افراد گذراندن این تجربه ممکن است منجر به علائم افسردگی شود که کنترل آن دشوار است.

شناخت نشانه‌های افسردگی بعد از طلاق

طلاق یکی از استرس زاترین تجربیاتی است که یک فرد می‌تواند تجربه کند. بسیاری از افراد در طول و بعد از پروسه طلاق خود دچار اضطراب و افسردگی می‌شوند. احساس غم و اندوه یا احساس از دست دادن غیرعادی نیست، اگرچه این احساسات لزوماً نشانه‌های افسردگی بالینی نیستند. با این حال یک رویداد آسیب زا مانند طلاق می‌تواند فرد را در برابر ابتلا به افسردگی موقعیتی یا بالینی آسیب پذیرتر کند. هنگامی که شما یا شخصی که به او اهمیت می‌دهید در این موقعیت قرار دارد، مهم است که از علائمی که ممکن است از این وضعیت رنج می برند آگاه باشید. برخی از علائم احتمالی افسردگی طلاق عبارتند از:

  • از دست دادن اشتها
  • خواب زیاد یا ناتوانی در خوابیدن
  • گریه غیر قابل کنترل
  • طغیان های عاطفی و تحریک پذیری شدید
  • از دست دادن علاقه به فعالیت هایی که فرد زمانی از آنها لذت می برد
  • مشکل در تمرکز
  • احساس ناامیدی یا کم ارزشی برای خود
  • افکار یا نظرات یا تلاش‌های خودکشی

برای کسب اطلاعات جامع و دقیق درباره این نوع افسردگی، مطالعه افسردگی بعد از طلاق را پیشنهاد می‌کنیم.

سنا مشاور از جمله مرکز مشاوره های معتبر است که تا رسیدن به بهبودی کامل همراه شما خواهند بود از طریق شماره های موجود در سایت با ما تماس بگیرید.

  • افسردگی چند نوع است؟
  • افسردگی موقعیتی به چه نوع افسردگی گفته می شود؟
  • افسردگی اساسی با ویژگی های روان پریشی چیست؟

برای دریافت مشاوره به صورت تلفنی و حضوری با سنا مشاور تماس بگیرید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
Call Now Buttonتماس با مشاور
× ارتباط با مشاور