دسته‌بندی نشده

مشاوره خانواده (حضوری، تلفنی، آنلاین)

مشاوره خانواده یکی از مهمترین شاخه های علم روانشناسی و مشاوره است که به بهبود روابط خانوادگی و حل مشکلات میان اعضای خانه می پردازد. این نوع مشاوره به افراد عضو یک خانواده کمک می کند تا درک بهتری از نیازها و احساسات همدیگر داشته باشند و به راه حل های سازنده و مثبتی که برای حل مسائلشان نیاز به آن ها دارند، دست پیدا کنند. در مشاوره خانواده، مشاوران متخصص و با تجربه تلاش می کنند تا به اعضای خانواده کمک کنند تا با مسائلی مانند ارتباطات ناسالم، تنش های خانوادگی، اختلافات، مشکلات رفتاری کودکان و نوجوانان، مدیریت تغییرات خانوادگی و بسیاری موارد دیگر روبرو شده و باعث ارتقاء کیفیت زندگی خانوادگی و ایجاد یک محیط پایدار و سالم برای رشد و توسعه اعضای خانواده شوند.

در مرکز مشاوره سنا مشاور، تیمی از مشاوران حرفه ای و متخصص در زمینه مشاوره خانواده در خدمت شما هستند تا متناسب با نوع نیازهای اعضای خانواده، راهکارهای شخصی سازی شده ارائه داده و افراد را در رسیدن به هدف ها و بهبود روابط خانوادگی حمایت کنند. در ادامه با ما همراه باشید تا با خدمات مشاوره خانواده آشنا شوید.

مشاوره خانواده چیست؟

از آن جایی که خانواده یکی از مهمترین و اساسی ترین نهادهای اجتماعی در زندگی هر انسان است افزایش فهم و درک متقابل میان اعضای آن و حل مشکلات و مسائل موجود در روابط هر فرد با سایر اعضا در خانواده اهمیت زیادی دارد. خانواده نقش مهمی در شکل دهی شخصیت افراد، تربیت نسل های جوان و ایجاد ارتباطات انسانی موفق در آینده دارد. در خانواده عشق، اعتماد و همبستگی ایجاد می شود و این پارامترها تأثیر بسزایی بر سلامت روحی و جسمی افراد می گذارد. افرادی که در خانواده های سالم و پایدار بزرگ می شوند، اغلب به عنوان اعضای مؤثر و سازنده جامعه ظاهر می شوند.

از این رو، اهمیت حفظ و تقویت خانواده به عنوان ستون های اجتماعی محکم بسیار بالا است و هدف اصلی مشاوره خانواده افزایش فهم اعضای خانواده از یکدیگر، ارتقاء مهارت های ارتباطی و حل مشکلات، و ایجاد یک محیط سالم و پایدار در خانواده است. مشاوره خانواده به وسیله راهکارهای نوین و ثابت شده ای که توسط مشاوران خانواده به افراد ارائه می شود، سبب بهبودی وضعیت خانواده و حل تعارضات خواهد شد.

چرا روانشناسی خانواده مهم است؟                       

روانشناسی خانواده با تأثیر مستقیمی که بر روابط خانوادگی دارد به اعضای خانواده کمک می کند تا مهارت های ارتباطی بهتری را بیاموزند و از تعاملات مؤثرتری برخوردار شوند. پیشگیری از مشکلات و تنش های موجود با شناسایی مسائل در زمان درست و ارائه راه حل های مؤثر، می تواند از بروز مشکلات بزرگ تر و تبدیل شدن آنها به اختلالات جدی جلوگیری کرده و محیط خانواده را مامن و محل امنی برای تربیت کودکان قرار دهد. روانشناسی خانواده با مدیریت تنش ها، کاهش تضادها و ارتقاء حالات روحی خوب به اعضا در جهت سلامت روانی آن ها قدم بر می دارد. خانواده های سالم به عنوان سازندگان اصلی جامعه افرادی را تربیت می کنند که می توانند به جامعه خدمت کنند و مشکلات اجتماعی را کاهش دهند.

مشاوره خانواده برای چه مواردی مفید است؟

مشاوره خانواده برای موارد مختلفی از جمله ارتباطات میان همسران و تصمیم گیری برای فرزند آوری و همچنین پرورش کودکان و نوجوانان در خانواده های فاقد یک والد و … مفید و تأثیرگذار است. مشاوره خانواده می تواند در بهبود کیفیت زندگی اعضای خانواده، حفظ استحکام خانواده و ارتقاء رشد و توسعه فردی نقش بسزایی ایفا کند. در زیر به برخی از مواردی که مشاوره خانواده می تواند برای آنها مفید باشد اشاره شده است:

  • مشاوره برای خانواده دارای ناپدری یا نامادری
  • مشاوره برای خانواده های سرپرست سالمند
  • مشاوره برای ارتباط با کودکان و نوجوانان
  • مشاوره برای تصمیم به فرزند آوری و فرزند پروری
  • مشاوره برای قطع ارتباطات خانوادگی
  • مشاوره برای حل مشکلات خانوادگی
  • مشاوره برای درمان مشکلات اعتیاد
  • مشاوره برای پنهان کاری و دروغ
  • مشاوره برای طلاق و جدایی
  • مشاوره برای مشکلات و مسائل جنسی

مشاوره خانواده

معرفی انواع روش های مشاوره خانواده

مشاوره خانواده از چندین روش مختلف برای کسانی که به این خدمات نیاز دارند در دسترس است. هر فرد متناسب با نوع نیاز و ترجیحات شخصی و خانوادگی خود می تواند یکی از روش های مشاوره خانواده را انتخاب کرده و از راهکارهای آن بهره مند شود. تفاوت زیادی میان روش های مشاوره نیست و تنها در ماهیت برقراری ارتباط با مشاور است که هر فرد قادر به انتخاب مشاوره حضوری، مشاوره آنلاین و یا مشاوره تلفنی خواهد بود. در ادامه شما با انواع روش های مشاوره خانواده آشنا خواهید شد:

  • مشاوره حضوری: در این روش، اعضای خانواده از نزدیک با مشاور در تعامل هستند و با مراجعه به مراکز مشاوره اقدام به صحبت به صورت رودررو با مشاوران و روانشناسان می کنند. مشاوره حضوری این امکان را فراهم می کند که مشاور واکنش ها و ایموشن های خانواده را به صورت مستقیم مشاهده کند و تبادل برخوردهای غیرکلامی را درک کند. اما ممکن است برای برخی خانواده ها دسترسی به مشاوره حضوری به دلیل مشکلات مکانی یا زمانی یا هزینه های بالاتر مشکل باشد.
  • مشاوره تلفنی: در روش مشاوره خانواده تلفنی، خدمات مشاوره و روانشناسی قابل دسترس تر و سریع تر است. افراد می توانند از هر جایی با تلفن همراه یا تلفن ثابت تماس بگیرند و با مشاور در ارتباط باشند. اما مشاوره تلفنی به خوبی مشاوره حضوری نمی تواند تبادل اطلاعات غیرکلامی را سبب شود. همچنین، در مواردی که نیاز به تمرکز بالا و ارتباط چشمی و صدای مشاور داریم، این روش ممکن است کمک کمتری کند.
  • مشاوره آنلاین: مشاوره آنلاین خانواده از طریق ابزارهای مانند ویدئوکنفرانس یا پیام رسان اینترنتی اقدام به ارائه خدمات مشاوره می کند و امکان تبادل گسترده تری از اطلاعات ارتباطی و کلامی را فراهم می کند. در این روش سعی می شود تا کلیه اطلاعات فرد مورد حفاظت قرار گیرد و از نشر موضوعات خصوصی و مشکلات شخصی افراد جلوگیری شود.
  • مشاوره در منزل: در این روش نیز مشاوران با درخواست خانواده ها، در یک زمان خاص در منزل و یا محلی که مد نظر افراد است حاضر شده و اقدام به ارائه خدمات مشاوره و روانشناسی به آن ها می کنند.

میزان تاثیر مشاوره خانواده بر بهبود روابط خانوادگی

مشاوره خانواده می تواند منجر به بهبود روابط خانوادگی و افزایش ارتباطات مثبت بین اعضای خانواده شده و تبادل احساسات و نیازهای آنها را با روند بهتری روبرو کند. تقویت اعتماد به نفس در حل اختلافات و کاهش تنش های میان اعضا این فرصت را ایجاد می کند تا مسائل موجود در خانواده زیر نظر مشاور متخصص حل و فصل شود.

مشاوره خانواده می تواند این فرصت را برای والدین ایجاد کند تا روش های بهتری برای تربیت کودکان خود یاد بگیرند و به نوعی باعث بهبود روابط خود با فرزندانشان شوند. مشاوران خانواده می کوشند تا الگوهای ناسالم رفتاری در خانواده را شناسایی و تغییر داده و روابط سالم تری در مدیریت بهتر تنش ها و استفاده از استراتژی های مثبت برای مقابله با مشکلات روانی و ارتباطی ایجاد کنند.

فواید بهره مندی از مشاوره خانواده

مشاوره خانواده ارزشمندترین منبعی است که خانواده ها می توانند برای بهبود روابط خود از آن بهره ببرند. این نوع مشاوره به اعضای خانواده کمک می کند تا مشکلات و اختلافات خود را شناسایی کرده و به دنبال راه حل هایی مؤثر و راهگشا برای آنها باشند. از فواید مهم مشاوره خانواده می توان به افزایش ارتباطات مثبت میان اعضا، حل کردن اختلافات به شکل مؤثرتر، تقویت اعتماد به نفس اعضا و توانایی مدیریت بهتر تنش ها و استرس های خانوادگی اشاره کرد. در زیر با سایر مزایای مشاوره خانواده آشنا خواهید شد:

  • درک درست و بهینه از شرایط خانواده و اعضای آن
  • درک عمیق احساسی و منطقی از شرایط اعضا
  • همدلی و همراهی مسالمت آمیز در زمان بروز مشکلات
  • ایجاد صداقت و درستی در زمان بروز چالش ها
  • کاهش اختلافات و تنش ها و درگیری ها میان اعضا
  • کمک و همراهی از هم برای دستیابی به موفقیت
  • ایجاد محیط حمایتی و محل آرامش برای کودکان و نوجوانان
  • جلوگیری از بروز طلاق و جدایی و کاهش آمار طلاق
  • سلامت روحی و جسمی اعضا و ایجاد اعتماد به نفس

مشاوره خانواده

طول جلسات مشاوره روانشناسی خانواده

مدت زمان جلسات مشاوره روانشناسی خانواده به عوامل مختلفی از جمله نوع نیاز خانواده به حل یک مشکل خاص و یا زمانبندی سایر اعضا برای حضور در جلسه های مشاوره بستگی مستقیمی دارد. به طور معمول، جلسات مشاوره روانشناسی خانواده ممکن است یک تا دو ساعت طول بکشد. اما این زمان ممکن است مطابق با نیازها و شرایط افراد متغیر باشد. از جمله پارامترهای موثر بر تعیین طول جلسات مشاوره روانشناسی خانواده موارد زیر است:

  • نیازهای خانواده: مدت زمان جلسات مشاوره معمولاً به نیازها و مسائل خانواده بستگی دارد. مشکلات پیچیده تر ممکن است نیاز به جلسات طولانی تری داشته باشند تا تاکید بیشتری بر راه حل و بروز تغییرات اساسی ایجاد شود.
  • مهارت های مشاور: تجربه و تخصص مشاور در ارائه خدمات مشاوره نیز بر تعیین مدت زمان جلسات تاثیر دارد. مشاوران با توجه به تجربه و مهارت های خود ممکن است بتوانند مسائل خانواده را سریعتر تجزیه و تحلیل کرده و به راه حل های مناسب دست پیدا کنند.
  • زمان در دسترس: تعیین مدت زمان جلسات به هماهنگی و راحتی میان مشاور و خانواده و همچنین داشتن زمان آزاد اعضا بستگی دارد. برخی خانواده ها ممکن است بتوانند جلسات طولانی تری را در یک بازه زمانی کوتاه تر برگزار کرده و این در حالی است که برخی دیگر از خانواده ها نیازمند برگزاری جلسات با مدت زمان کم در طول زمان بیشتر هستند.

مشاور خانواده کیست؟

مشاور خانواده فردی است که در زمینه روانشناسی تخصص کافی را دارد و می تواند پشتیبانی لازم برای حفظ و ارتقاء چهارچوب های خانواده و همبستگی میان اعضای آن را ارائه دهد. مشاوران تعلیمات و تجربه های مختلفی در زمینه مشاوره خانواده و مشکلات مرتبط با آنها دیده اند و به خانواده ها کمک می کنند تا مشکلات خود را شناسایی کرده و راه حل های مؤثری برای آنها پیدا کنند. مشاوران می کوشند تا در حل اختلافات، بهبود ارتباطات، مدیریت تنش ها، تربیت کودکان، مقابله با مشکلات روانی و رفتاری و بهبود کیفیت زندگی خانواده  ها موثر واقع شوند. از جمله مهمترین وظایف یک مشاور خانواده موارد زیر است:

  • شناخت درست مشکلات میان زوجین و اعضای خانواده
  • بررسی شرایط خانواده در مواقع بحرانی مانند فقدان سرپرست
  • حل مشکلات موجود در خانواده های درگیر با طلاق و جدایی
  • بررسی مشکلات فرزندان و ارتباط نامطلوب آن ها با والدین
  • حل مشکلات مرتبط با اعتیاد و سوء مصرف
  • شناسایی مشکلات روانی افراد خانواده و درمان آن ها
  • بررسی نحوه تعامل اعضای خانواده با همدیگر
  • تشخیص اختلالات موجود در روابط میان پدر و مادر
  • حل مشکلات مرتبط با اختلافات فرزند پروری
  • تشخیص مشکلات موجود در ناباروری
  • راهنمایی والدین و فرزندان در موقع بروز جدایی و طلاق
  • ایجاد رفتارهای مطلوب و سالم در زمان مشکلات مالی و عاطفی
  • برطرف کردن اختلاف نظر ها در زمان تفاوت نسل ها

بهترین مرکز مشاوره خانواده چه ویژگی هایی دارد؟

بهترین مرکز مشاوره و روانشناسی خانواده دارای ویژگی های متعددی است که نشان دهنده کیفیت خدمات و ارائه مشاوره مؤثر به اعضای خانواده است. برای انتخاب بهترین مرکز مشاوره خانواده لازم است تا پیرامون برخی از پارامترها تحقیق و جستجو شود تا اطمینان بیشتری برای انتخاب بهترین مرکز ایجاد شود. از جمله ویژگی های یک مرکز خوب مشاوره خانواده موارد زیر است:

  • تخصص و تجربه مشاوران: بهترین مرکز مشاوره خانواده دارای تخصص و تجربه کافی در زمینه مشاوره و روانشناسی خانواده از سوی روانشناسان و مشاوران است. مشاوران باید دارای مدارک و مجوزهای معتبر باشند و تجربه کار با موارد مشابه را داشته باشند.
  • هماهنگ با نیازهای خانواده: مرکز مشاوره باید به نیازها و مشکلات خاص خانواده ها پاسخ داده و خدمات متناسب با اختلافات خانواده ها و موضوعات مختلفی مانند مشکلات ازدواج، مشکلات کودکان، اعتیاد، یا تغییر در ساختار خانواده را ارائه دهد.
  • ارتباط مؤثر: بهترین مرکز مشاوره خانواده باید ارتباط مناسبی با اعضا داشته باشد و اعضای خانواده را به راحتی به مشاوران با تجربه معرفی کند.
  • استفاده از روش های مدرن: بهترین مرکز مشاوره خانواده باید از روش ها و تکنیک های مشاوره مدرن و به روز استفاده کند تا به خانواده ها کمک کند تا مسائل خود را به بهترین شکل ممکن حل کنند.
  • توجه به تنوع فرهنگی: مرکز مشاوره باید توجه به تنوع فرهنگی داشته باشد و توانایی ارائه خدمات مشاوره به خانواده های مختلف با تمامی پس زمینه های فرهنگی را داشته باشد.
  • ارزیابی و پیگیری: ارزیابی منظم میزان پیشرفت و تغییرات خانواده و پیگیری مناسب برای اطمینان از تداوم توسعه مثبت اعضای خانواده بسیار مهم است.
  • هماهنگی با دیگر متخصصان: بهترین مرکز مشاوره خانواده باید توانایی همکاری با دیگر متخصصان مثل روان پزشکان، مشاوران مدرسه، یا متخصصان پزشکی داشته باشد.
  • محیط دوستانه و موثر: محیط مرکز مشاوره باید دوستانه و اشتراکی باشد تا اعضای خانواده به راحتی با مشاور ارتباط برقرار کنند و احساس کنند که در یک محیط امن و حمایت کننده هستند.
  • پشتیبانی طولانی مدت: بهترین مرکز مشاوره باید از پشتیبانی طولانی مدت برخوردار باشد تا پس از جلسات مشاوره اولیه همچنان به خانواده ها کمک کند و در تداوم تغییرات مثبت کمک کند.

در این مقاله سعی کردیم تا شما عزیزان را با خدمات مشاوره خانواده آشنا کنیم و پیرامون شرایط انتخاب بهترین مرکز مشاوره خانواده و انواع روش های ارائه کننده خدمات مشاوره در این مراکز اطلاعات مفیدی را در اختیارتان قرار دهیم. در صورتی که نیاز به مشاوره های تخصصی برای ایجاد هماهنگی و نشاط در خانواده خود هستید به شما توصیه می کنیم با مشاوران ما در مرکز سنا مشاور تماس حاصل فرمایید و از نظرات و راهنمایی های این عزیزان بهره مند شوید. سنا مشاور پایگاه امن و اطلاع رسان تخصصی است که شما را در رسیدن به سطح مطلوبی از آرامش و شادی در زندگی خانوادگی خود حمایت و همراهی می کند.

برای دریافت مشاوره با سنا مشاور تماس بگیرید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
Call Now Buttonتماس با مشاور
× ارتباط با مشاور