مشاوره روانشناسی

مالش دوستی و پیامدهای آن

مالش دوستی

مالش دوستی در حیطه اختلالات و انحرافات جنسی قرار داده شده است. معمولا افرادی که با این اختلال جنسی دست و پنجه نرم می کنند آسیبهای اجتماعی و روحی -روانی برای خود و قربانیانشان ایجاد می کنند .فرد مبتلا به مالش دوستی، ارضای خود را از طریق دخول سکسی به دلایلی چون در دسترس نبودن شریک جنسی غیر قابل انجام می بیند لذا در بیشتر مواقع برای رفع میل غریزه جنسی خود (البته به زعم خود هیچ آسیبی به این افراد وارد نمیکنند) به مالش دوستی روی می آورند.
افراد مبتلا به این اختلال بی نهایت منزوی و منفعل هستند و مالش معمولاً تنها منبع ارضا جنسی آنهاست.ابراز پرخاشگری در این نوع انحراف جنسی براحتی مشخص است.

تماس با سنا مشاور

مالش دوستی چیست؟

انحراف جنسی مالش دوستی یا دستمالی کردن Frotteurism به مالیدن آلت تناسلی مردانه و گاهاً دست به باسن یا بدن یک زن از روی لباس کامل ، بدون دخول واژنی و رضایت فرد،به منظور کسب ارگاسم( رسیدن به اوج لذت جنسی) اطلاق می‌شود.

اختلالات جنسی

اختلالات جنسی از موضوعات مهم در حوزه پزشکی و سلامت است؛ اما آنچه مهم‌تر است مشکلات جنسی هستند که افراد در مراحل گوناگون زندگی تجربه می‌کنند.
اختلالات جنسی به مشکلاتی اطلاق می‌شود که در یک فعالیت جنسی در مراحل مختلف پاسخ‌های جنسی بیولوژیک فرد اتفاق می‌افتد و از رضایت‌بخش بودن آن فعالیت جنسی در خود فرد یا در هر زوج جلوگیری می‌کند.اختلال در سیکل پاسخ‌های جنسی، کم‌شایع نیست به‌ویژه در سنین بالای ۴۰ سال حدود ۴۳ درصد زنان و ۳۱ درصد مردان در طول زندگی جنسی حداقل یکی از این اختلالات را تجربه می‌کنند.
مردان بزرگسال در اواخر نوجوانی یا اوایل بزرگسالی از این تمایل خود (مالش دوستی) برای اولین بار آگاه می‌شوند. حداقل سن لازم برای گرفتن تشخیص این اختلال وجود ندارد.تداوم این اختلال به ناراحتی ذهنی، بیماری روان پزشکی، فزون خواهی جنسی و تکانشگری جنسی مرتبط می‌باشد و به طور کلی روند این اختلال با افزایش سن تغییر می‌کند.

نشانه های تشخیصی افراد مبتلا به انحراف جنسی مالش دوستی

در واقع در این بحران شخصیتی، فرد مبتلابه مالش دوستی در طول یک دوره حداقل ۶ ماهه تخیلات و ذهنیت برانگیزنده قوی و عودکننده جنسی، امیال شدید جنسی یا رفتارهای مربوط به لمس و مالش به اندام فرد دیگری را بدون رضایت فرد در ذهن و یا در شرف انجام دارد و در ذهن او همچنان در جریان است .
شخص براساس این تمایلات جنسی دست به عمل می زند و یا این تمایلات یا خیال پردازی‌های جنسی سبب ناراحتی شدید یا بروز اشکالات بین فردی میشود.
بر اساس DSM-5، اختلال مالش دوستی(Frotteurism)شامل رویابافی، اشتیاق، و تمایل شدید به برانگیختگی جنسی توسط لمس کردن سینه‌ها، پاها، باسن، یا نواحی جنسی فردی بدون رضایتش می باشد.
مبتلایان مالش دوستی ، ممکن است اقدام به مالیدن نواحی لگنی شخصی خاص کنند تا اندام تناسلی‌شان به نعوظ برسد، آنها معمولاً در پشت افراد غریبه این کارها را انجام می‌دهند.مالش دوستی رفتاری مکرر است، و اغلب در مکان‌های عمومیِ شلوغ مثل مترو، اتوبوس‌ها، آسانسورها، یا حتی خیابان‌های شلوغ اتفاق می‌افتد.این افراد ممکن است که اختلات نابهنجاری جنسی دیگری را هم داشته باشند مانند عورت نمایی و تماشاگری جنسی. گاه این بیماری در گروه جنسیتی خود افراد دیده میشود مثلا در مترو یا اتوبوس نا خواسته ونامحسوس فردی شروع به مالیدن آلت مرد دیگری میکند.

افراد مبتلا به مالش دوستی معمولا در مکان های شلوغ  بدون توجه به اینکه ممکن است چه آسیبی به افراد بزنند کار خود را انجام می دهند

سبب شناسی اختلال مالش دوستی

علت اصلی اختلال مالش دوستی، ناشناخته است.عوامل خطر ممکن است شامل مشکلات مربوط به مسائل جنسی یا مسائل مربوط به فزون خواهی جنسی باشد(حس تنوع پذیری).
مالش دوستی به دلایل متعدد دیگری نیز ایجاد می‌شود که برخی از آن‌ها به شرح زیر هستند:
1. شرطی سازی و یادگیری
طبق نظریه یادگیری، علت اختلال مالش دوستی این است که فرد در دوره‌ای این رفتار را تجربه کرده و لذت برده و حال نسبت به این نوع لذت شرطی شده است. یعنی این رفتار به طور غیرعمدی باعث لذت شده و فرد آن را آموخته است. زمانی که این رفتار لذت بخش تکرار می‌شود، تبدیل به عادت و انحراف میگردد.
2. اختلال عدم ارتباط گیری اجتماعی
دلیل دیگری که ممکن است باعث این اختلال شود، اختلال شخصیت اجتنابی است. یعنی فرد در برقرار کردن هرنوع رابطه صمیمانه و نزدیک با جنس مخالف یا دیگر افراد مشکل دارد و نیاز جنسی سرکوب شده خود را به این طریق ارضا می‌کند.
3. تجربه‌های آسیب‌زا
و اما تجربه‌های آسیب زای دوران کودکی،تجربه‌هایی که می‌تواند باعث اختلال در روند طبیعی رشد جنسی فرد شده و او این رفتار را حتی مشکل هم نبیند و به عنوان بخشی از شروع یک رابطه جنسی واقعی بداند. برخی دیگر از عوامل تاثیرگذار در اختلال مالش دوستی عبارتند از:

  • اعتیاد به پورنوگرافی 
  • اختلال سلوک 
  • افسردگی 
  • اختلال شخصیت ضد اجتماعی 
  • اختلالات اضطرابی 
  • اختلال سو مصرف مواد

درمان اختلال مالش دوستی

اشخاص با این وضعیت اغلب به دنبال درمان نیستند و بطور کلی اختلال خود را تشخیص نمی دهند. درمانهای شایع شامل روان درمانی و دارو درمانی است. درمانهای رفتاری اغلب برای کمک به شخص در کنترل و استفاده از ابزارهای قابل قبول برای مقابله آنها نسبت به مالیدن و لمس کردن دیگران استفاده می شود.
1. درمان شناختی رفتاری
درمان های شناختی_رفتاری میتواند به شخص کمک کند تا محرک ها را شناسایی نموده و آنگاه به شخص اموزش داده شود تا مهارت های خویش را به روش های بهداشتی بیشتری مدیریت کند. این امر بطور رایج شامل بازسازی شناختی، آموزش آرامسازی برای کاهش تماس های لمسی یا مالیدن و آموزش مهارت های مقابله با شیوه های مختلف برای خاموش نگه داشتن اختلال در هنگامی که حس در شخص ایجاد شده تشکلیل می شود. کنترل خارجی نیز یکی از عوامل موثر درمانی میتواند باشد.
2. دارو درمانی
داروهای گوناگون میتوانند برای کنترل کردن هورمون های جنسی تستسترون و استروژن به منظور کاهش میل جنسی هم استفاده شوند. مهارکننده های بازجذب سروتونین انتخابی که معمولاً برای افسردگی و دیگر اختلالات خلقی مورد استفاده قرار می گیرند میتوانند بعنوان سطوح پائین تر سروتونین در مغز استفاده شوند.
3. درمان اختلالات همزمان پزشکی
آنچه محرز میباشد آن است که افرادی که به این بیماری مالش دوستی(دستمالی) مبتلا هستند خود به این عمل به چشم یک معضل اجتماعی و بیماری اختلالات جنسی نگاه نمیکنند و یا بعضا به دلیل خجالت کشیدن از برملا کردن آن و همچنین پیگردهای قانونی و جرمی این عمل از ابراز این مشکل ابا دارند.مرکز مشاوره سنا در واقع به بهترین و کاربردیترین روشها می تواند این انحراف و اختلال جنسی شما را با کادری متخصص و پر تجربه مرتفع سازد فقط کافی است به ما اعتماد کنید و بدانید که این تنها مشکل شما نیست و کسی از این ماجرا اطلاعی کسب نخواهد کرد.

  • مالش دوستی چیست؟
  • نشانه های تشخیصی افراد مبتلا به انحراف جنسی مالش دوستی چیست؟
  • روشهای درمان اختلال مالش دوستی چگونه میباشد؟
  • اختلالات جنسی به چه مشکلاتی اطلاق می‌شود؟
  • مالش دوستی به چه دلایل اتفاق می افتد؟

 

برای دریافت مشاوره به صورت تلفنی و حضوری با سنا مشاور تماس بگیرید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
Call Now Buttonتماس با مشاور
× ارتباط با مشاور