درمان افسردگیمشاوره روانشناسی

درمان افسردگی با گیاهان دارویی

درمان افسردگی با گیاهان دارویی از روشهای درمانی سنتی است که امروزه بسیار مورد توجه روانشناسان و متخصصین درمان افسردگی قرار گرفته است. درمان افسردگی با گیاهان دارویی به دلیل مقرون به صرفه بودن و همچنین عوارض خیلی کم تبدیل به درمان پرطرفداری شده است. در این مقاله به توضیح افسردگی، علائم و درمان آن با گیاهان دارویی می پردازیم.

برای دریافت مشاوره با سنا مشاور تماس بگیرید

افسردگی چیست؟

افسردگی اختلال و یا بیماری ناشی از نگرانی، استرس و اضطراب، تجربه های و موقعیت های خوشایند و یا ناخوشایند که افراد در آن به سر می برند ایجاد می شود. علت افسردگی و نشانه های وجود آن در هر فرد می تواند متفاوت باشد اما در حالت کلی برخی علائم بین افراد مشترک است.

از نظر علمی به دلیل عدم ترشح هورمون های لازم در مغز فرد دچار افسردگی می شود، احساس یاس و ناامیدی می کند و خود را از دید همه پنهان می کند. 

نشانه های افسردگی

علائم افسردگی در هر فرد به شکل متفاوتی است. این تفاوت مرتبط با ساختار کلی حالت روحی هر فرد و وقایعی است که در زندگی اون رخ داده است. گاهی اوقات ناراحتی و ناامیدی نشات گرفته از یک واقعه ی نامطلوب است که فرد را نهایتا به مدت دو الی سه هفته درگیر می کند. بعد از این مدت شخص به طور معمول آن  واقعه را واکاوی و هضم می کند اما اگر این زمان بیش از حد طولانی شود و چند نشانه افسردگی را همزمان در خود تشخیص بدهد باید برای درمان آن به فکر راه حل باشد. از مهم ترین نشانه های افسردگی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • احساس اندوه و پوچی
  • تند خویی و کم شدن صبوری
  • اختلال در خواب
  • عدم تمایل به فعالیت های شادی بخش و مورد علاقه
  • پایین آمدن تمرکز
  • بی اشتهایی
  • پایین آمدن عزت نفس
  • داشتن اضطراب و استرس حتی در انجام کارهای ساده
  • درد های جسمانی بی دلیل

انواع افسردگی

 افسردگی نیز همچون برخی از بیماری ها دارای انواع مختلفی است که تشخیص درست نوع آن به اندازه ی تشخیص نشانه های آن در روند درمان حائز اهمیت است. برخی از انواع افسردگی در زیر آورده شده است.

  • افسردگی اساسی
  • افسردگی دو قطبی
  • افسردگی فصلی
  • افسردگی غیر عادی یا آپیتیک
  • افسردگی موقعیتی

درمان افسردگی با گیاهان دارویی

راهکارهای درمانی افسردگی

درمان افسردگی پس از تشخیص نوع آن صورت می گیرد و باید تحت نظر متخصصین این روند انجام شود. پزشک یا روان درمان با توجه به نوع و شدت افسردگی درمان مناسبی را برای شخص تعیین می کند. نکته حائز اهمیت این است که روند درمان باید توسط شخص تا انتها طی شود تا به نتیجه مطلوب و بهبودی دست پیدا کند. از شاخص ترین نوع درمان های افسردگی موارد زیر می باشند:

درمان افسردگی با گیاهان دارویی

از جمله گیاهان مناسب برای درمان افسردگی می توان این موارد را نام برد: زعفران، بابونه، اسطوخودوس، سنبل الطیب و گل سرخ.

زعفران: زعفران مملو از ترکیبات آنتی اکسیدانی از جمله کاروتنوئیدهای کروسین و کروستین است. جالب اینجاست که زعفران به عنوان یک درمان طبیعی برای افسردگی نویدبخش بوده است. مطالعات نشان داده زعفران سطح سروتونین انتقال دهنده عصبی که تقویت کننده خلق و خوی می باشد را در مغز افزایش می دهد. در حالی که دقیقاً نحوه عملکرد این فرآیند ناشناخته است، تصور می‌شود که زعفران بازجذب سروتونین را مهار می‌کند و در نتیجه آن را برای مدت طولانی‌تری در مغز نگه می‌دارد. تجزیه و تحلیل پنج آزمایش نشان داده که مصرف مکمل زعفران به طور قابل‌توجهی علائم افسردگی را در مقایسه با دیگر روش های درمان کاهش داده است.

بابونه: مطالعه ای در سال 2012 داده های مربوط به بابونه و نقش آن در کمک به مدیریت افسردگی و اضطراب  بررسی کرد. نتایج حاصل از آزمایش ها و استفاده از بابونه در روند درمان افسردگی نشان می دهد که این گیاه تسکین قابل توجه ای در کاهش علائم افسردگی دارد. با این حال مطالعات بیشتری برای تایید فواید سلامتی بابونه در درمان علائم افسردگی ضروری است.

اسطوخودوس: روغن اسطوخودوس یک اسانس محبوب است. معمولا از روغن اسطوخودوس برای آرامش و کاهش اضطراب و اختلالات خلقی استفاده می شود. یک بررسی در سال 2013 از مطالعات مختلف نشان داد که اسطوخودوس ممکن است پتانسیل قابل توجهی در کاهش اضطراب و بهبود خواب داشته باشد. اسطوخودوس نتایج متفاوتی در مطالعاتی دارد که تأثیر آن بر اضطراب را ارزیابی می کند. با این حال اثربخشی آن به عنوان درمانی برای افسردگی مداوم تایید شده است.

سنبل الطیب: ترکیبات این گیاه دارای فواید تسکین تنش فکری، کمک به رفع بی خوابی و کاهش استرس می باشد. ریشه ی سنبل الطیب فواید و رایحه ی مطبوعی دارد و در صنعت داروسازی و غذایی مورد استفاده قرار می گیرد.

گل سرخ: گل سرخ نیز خاصیت کاهش استرس و افسردگی، افزایش میل جنسی و کمک به لطافت پوست را در بر دارد و از در آن ترکیبات گوناگونی استفاده می شود.

درمان افسردگی با داروهای گیاهی به دلیل غنای طب سنتی در ایران مورد استقبال عموم قرار گرفته است. برخی از مردم این نوع درمان را در بیماری های مختلف از درمان های مدرن کارآمد تر می دانند. البته تغییر سبک زندگی هنگام درمان هر نوع بیماری از جمله افسردگی نقش به سزایی دارد. برای درمان اختلال افسردگی بهتر است با یک مشاور در ارتباط بود چرا که همانند هر نوع بیماری دیگر استفاده از روش های نامطلوب درمان موجب وخیم شدن شدت بیماری می شود. مرکز سنا مشاور با بهره مندی از دانش مشاوران خود می تواند درمان مناسبی را برای افراد مبتلا به هر نوع افسردگی تدارک ببیند.

  • چه نشانه هایی از علائم افسردگی هستند؟
  • انواع افسردگی شامل چه مواردی می باشد؟
  • چه گیاهانی در درمان افسردگی مفید هستند؟

 

برای دریافت مشاوره به صورت تلفنی و حضوری با سنا مشاور تماس بگیرید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
Call Now Buttonتماس با مشاور
× ارتباط با مشاور