مدیریت و درمان استرس

درمان اضطراب؛ 10 روش موثر کاهش و درمان اضطراب

همانطور که در مقاله انواع اضطراب صحبت کردیم، اضطراب انواع مختلفی دارد که شدت آن در هر فرد بسته به میزان حاد بودن یا نبودن متفاوت است، اما حتما این سوال برای افرادی که با اضطراب دست و پنجه نرم می کنند پیش آمده که چطور از دست آن خلاص شوند؟ آیا اضطراب قابل درمان و رفع شدن است؟

اضطراب نیز ماننده سایر اختلالات چون استرس نیاز به درمان دارد و گرنه می تواند زندگی فرد را به طور کامل مختل کند در ادامه به راهکارهای درمان اضطراب می پردازیم.

تماس با سنا مشاوراین اختلال همانند سایر اختلالات داری علائمی است از جمله نشانه های اضطراب می توان به تردید، ترس، نگرانی و بی قراری مفرط، پریشانی، افزایش ضربان قلب و تعریق اشاره کرد، همه این موارد باعث عملکرد ضعیف فرد در تحصیل، کار و زندگی و حتی از دست دادن فرصت ها خوب آن ها می شود.

همانطور که طی مقالات گذشته به کرات بیان کردیم اگر این نوع از اختلالات شناخته و درمان نشوند لذت زندگی کردن از افراد را خواهد گرفت اما حد نرمال و معمول آن نه تنها ایرادی ندارد بلکه می تواند کمک کننده هم باشد. به طور قطع فردی که دچار اضطراب اجتماعی است توانایی مشارکت و کار در جمع های گروهی را نخواهند داشت و همین فرصت های شغلی را برای آن ها محدود می کند.

همه افراد در زمان انجام کارها و اتفاقات بزرگ و مهم زندگیشان استرس دارند و این کاملا طبیعی است اما تصور کنید داشتن اضطراب بیش از حد در جلسه امتحان و یا روز عروسی چه نتیجه ای خواهد داشت؟ 

راهکار درمان اضطراب 

در زیر به راهکارهای برای درمان اضطراب پرداخته شده است اما توصیه می شود که حتما پزشک خود را در جریان قرار دهید.

  • ورزش کردن

همواره به افرادی که دچار استرس، اضطراب و افسردگی هستند پیشنهاد می شود که ورزش کردن را حتما در برنامه روزانه خود قرار دهند.

  • تمرکز و مراقبه داشتن

مدیتیشن می تواند به کاهش افکار مسابقه ای کمک کند و درمان استرس و اضطراب را آسان تر کند. طیف گسترده ای از سبک های مدیتیشن، از جمله ذهن آگاهی و مدیتیشن در طول یوگا، ممکن است کمک کننده باشد.

  • انجام تمرینات آرامش بخش

برخی از افراد زمانی که دچار اضطراب می شوند در پاسخ به اضطراب عضلات خود از جمله فک را منقبض می کنند در این حالت انجام تمریناتی مربوط به آرام کردن خود کارساز خواهد بود، سعی کنید در یک وضعیت راحت دراز بکشید و به آرامی هر گروه عضلانی را منقبض و شل کنید، از انگشتان پا شروع کنید و تا شانه ها و فک ادامه دهید.

  •  نوشتن

نوشتن یکی از راه های کنترل احساسات و کاهش اضطراب است، نوشتن کمک می کند ذهن آرام تری داشته باشید.

نوشتن می تواند در درمان استرس بسیار مفید باشد.

  • مدیریت زمان

یک برنامه داشته باشید و کارهای خود را در آن بنویسید و برای آن زمان تعیین کنید اینگونه مانع از اضطراب ناشی از حجم بالای کارها می شوید و در زمان مناسب و با تمرکز به آن ها رسیدگی خواهید کرد.

برخی از افراد متوجه می شوند که تقسیم پروژه های بزرگ به مراحل قابل مدیریت می تواند به آنها کمک کند تا آن وظایف را با استرس کمتر انجام دهند.

  • رایحه درمانی

بوییدن روغن های گیاهی تسکین دهنده و یا عطرهای خاص می تواند به کاهش استرس و اضطراب کمک کند.

  • دمنوش های گیاهی

بسیاری از دمنوش های گیاهی به کاهش اضطراب و خواب راحت کمک می کنند.برخی از مردم فرآیند تهیه و نوشیدن چای را آرام‌بخش می‌دانند، اما برخی از چای‌ها ممکن است تأثیر مستقیم‌تری بر مغز داشته باشند که منجر به کاهش اضطراب می‌شود.

نتایج یک کارآزمایی کوچک در سال 2018 نشان می دهد که بابونه می تواند سطح کورتیزول، هورمون استرس را تغییر دهد.

  •   زندگی با حیوانات

حیوانات خانگی به افراد مضطرب، همراهی، عشق و حمایت را ارائه می دهند. تحقیقات منتشر شده در سال 2018 تأیید کرد که حیوانات خانگی می توانند برای افرادی که دارای انواع مشکلات سلامت روان از جمله اضطراب هستند، مفید باشند.

  • دارو درمانی

استفاده از دارو زیر نظر پزشک می تواند به درمان و مدیریت اضطراب کمک کنداز جمله این داروها:

  • داروهای ضد اضطراب به نام بنزودیازپین ها، از جمله زاناکس و والیوم
  • داروهای ضد افسردگی به نام مهارکننده های انتخابی بازجذب سروتونین، از جمله پروزاک
  • داروهای خواب آور، اگر اضطراب با خواب تداخل داشته باشد.

 

  • درمان شناختی رفتاری اضطراب

یکی از موثرترین روش های درمانی برای اضطراب، درمان شناختی رفتاری CBT است هدف در این روش درمانی کمک به فرد برای فهم اینکه افکارش چگونه بر احساسات و رفتارش تأثیر می‌گذارند و چگونه آن واکنش‌ها را با جایگزین‌های مثبت یا سازنده جایگزین کنند.

CBT می تواند به اضطراب عمومی و اضطراب مربوط به یک موضوع خاص، مانند کار یا یک نمونه از تروما کمک کند.هنگامی که هیچ بیماری زمینه ای مانند مشکل تیروئید وجود ندارد،روان درمانی می تواند به فرد کمک کند تا بفهمد چه چیزی باعث اضطراب او می شود، همچنین می تواند به ایجاد تغییرات مثبت در شیوه زندگی و درمان آسیب کمک کند.

مشاوره و همراهی افراد مبتلا به اضطراب برای درمان

مطلب مرتبط: تفاوت استرس با اضطراب چیست؟

مراقبت از فرد مبتلا به اختلالات اضطرابی

اگر یکی از اعضای خانواده یا دوستی دارید که از اختلالات اضطرابی رنج می برد، حمایت شما می تواند کمک زیادی به کاهش ناراحتی او کند. مانند هر نوع بیماری، اولین کاری که باید انجام دهید این است که در مورد مشکل بیمار یاد بگیرید تا بتوانید با شرایط او همدردی کنید.

برخورد با افرادی که از اختلالات اضطرابی رنج می برند نیاز به صبر و حوصله زیادی دارد، اما همچنین باید هر از چند گاهی برای مواجهه با عوامل استرس زا یا ترس های خود تحت فشار قرار گیرند و تشویق شوند تا بتوانند بر این ترس ها غلبه کنند. ضروری است که تعادل مناسب را برای این کار پیدا کنید.

مشاوره درمان اضطراب

برای درمان اضطراب روش های متعددی وجود دارد که در این مطلب مختصرا به برخی از آنها اشاره کردیم اما در کنار این روش ها حضور یک مشاور اضطراب لازم و ضروری است چه بسا استفاده از برخی داروهای گیاهی نیاز به تایید پزشک داشته باشد و یا علاوه بر شرایط روحی و محیطی که منجر به اضطراب می شوند بیماری نیز در تشدید و یا پیش آمد این اختلال نقش موثری داشته باشد.

علاوه بر این موارد درمان‌های زیادی بصورت ترکیبی و غیرترکیبی در حوزه‌های مختلف روانشناسی، متناسب با شرایط فرد و نوع اختلال اضطرابی توسط روانشناسان متخصص و با تجربه تجویز می شود.

در پایان باید گفت که اضطراب درمان نشده می تواند بدتر شود و باعث استرس بیشتر در زندگی فرد شود. با این حال، اضطراب با درمان های طبیعی، تغییر شیوه زندگی و دارو درمانی تا حد زیادی قابل درمان است. اگر اضطراب زندگی شما را مختل کرده است و به دنبال راهی برای نجات از این وضعیت هستید بهتر است با کارشناسان ما در سنا مشاور تماس بگیرید.

  • چه راهکارهایی برای درمان اضطراب وجود دارد؟
  • ازکجا بفهمیم اضطراب داریم؟
  • پاسخ بدن به اضطراب چه می تواند باشد؟

شماره های تماس با سنا مشاور جهت مشاوره

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
Call Now Buttonتماس با مشاور
× ارتباط با مشاور